tirsdag den 29. januar 2013

Råkostkur, Regn og midlertidig konvertit til en madblog


Advarsel; læs ikke denne blog hvis du ikke kan lide grøntsager! 

Det var ellers så kønt og det ku ha´været så skønt. Det har simpelthen været så skønt vejr den seneste uge men nu er regnen tilbage (Det er fordi J'Lem sørger over at vores roomie Annette er taget hjem til DK!); i stedet for den hvide by forvandles Jerusalem til en grå by og trangen til at forlade dynen om morgenen decimerer så den er i minus. Lørdag og søndag var ellers helt fantastiske; lørdag sad jeg ude på parkeringspladsen og læste - i mangel af et grønt område kan man for så vidt godt sidde op ad en mur i solen og hygge sig og folk kigger kun lidt. Søndag tog vi så til Ein Gedi - hvilket er nede ved det døde hav - vi hikede og det var simpelthen SÅ fedt - men har ikke fået billeder fra det endnu, så indtil videre må I tænke jer til det - jeg kan dog afsløre at ørkenen så absolut har taget mig med storm. 
Nå men det vejr der er nu gør at jeg aller mest får lyst til varm mad, boller og kakao med flødeskum - SÅ hvad der så får mig og Kristina til at gå på råkost-kur forstår jeg virkeligt ikke. Lige nu kan jeg i min mangel på kulhydrater ikke engang huske hvad det kom sig af - men sagen er i hvert fald den at vi nu i et døgn har levet af råkost salat - planen er omkring 3 døgn, men det kommer ikke til at passe helt da Rikke og jeg er inviteret på linsesuppe hos en kollega i morgen aften. Skal også gerne indrømme at jeg efter at have været i gang i 24 timer er pænt sulten, som i; jeg ku æde en ko! Forstår ikke, men tager hatten af for, folk der vælger at faste fuldstændigt. Men nu gør vi det her med råkosten i hvert fald - og 3 dage burde vi jo sagtens kunne klare; egentlig bør man gøre det en uge men eftersom jeg skal på arbejde og afholde workshop fredag-lørdag så er det nok en rimeligt dårlig ide... altså skal også på arbejde de andre dage men der går det lige...

Dagens aftensmad ...
... bestod af hvidkål,gulerod,æble råkost med ristede pinjekerner, samt jordbær-fennikel-persille salat der smagte helt vildt godt fordi jordbærerne nu er vildt lækre og helt nede i hvad der svarer til 22 kroner kiloet. Det sidste var en spicy bladselleri et-eller-andet-fancy-hedder-det-vel-på-fransk- men-jeg-kender-ikke-ordet som bestod af fint hakket bladselleri, lidt løg, hvidløg,ingefær og soya (ved ikke om vi burde spise soya men det var ikke ret meget). Det var faktisk overordentligt lækkert og enormt fedt at blive tvunget til at være lidt kreativ med grøntsagerne - jeg tror dog at jeg vil udvide det med eks feta, youghurt eller tilsvarende lækre ting når jeg er færdig med de her 3 dage for KUN grøntsager bliver lidt kedeligt. Og så tager det enormt lang tid at spise - man kan bare ikke sluge hvidkål særligt nemt...og så er det lidt særligt at spise rå gulerod til morgenmad..

I får også lige gårsdagens menu - som også var frokosten i dag; agurke-salsa bestående af agurk i tern, persille, mynte, hvidløg, citron, og ingefær, samt hvidkål-fennikel-gulerods salat med hakkede mandler og til slut en chilensk inspireret salsa som i Chile hedder Pebre så vidt jeg husker - dér laves den med koriander men det kan hverken Kristina eller jeg lide så det var tomat, persille, hvidløg, olie, chili og løg der var finthakket og som blev rimeligt stærkt. Menuen i dag var bedre, men det var slet ikke dumt dumt i går heller og hvis nogen har forslag til spændende råkoster må i meget gerne lige sende dem af sted for skal helt sikkert spise mere af den slags mad fremover. Eneste minus er at det ikke er økologisk for så er det ikke til at betale!
De andre er i Joffi huset i aften men kender mig selv godt nok til at vide at jeg næsten umuligt ville kunne afslå kagen derovre og skal tidligt i seng så om lidt tror jeg den står på en kop godnat the og lidt dårligt fjernsyn fra nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar